Op zoek naar een opleiding of naar informatie? Geef hier je zoekterm in.

alt=""

Gratis opleiding horeca voor leefloongerechtigden in De Panne

Groepsfoto van de cursisten uit de opleiding horeca in De Panne

Binnen het lokaal activeringspact (LAP) van de gemeente De Panne konden leefloongerechtigden een horecaopleiding volgen om daarna makkelijker een job te vinden.
Binnen de horeca is er een groot tekort aan medewerkers. Na overleg met de VDAB in het kader van het lokaal activeringspact (LAP) ging team Welzijn De Panne in gesprek met CVO Cervo-GO!, wat leidde tot een overeenkomst waarbij leefloongerechtigden gratis een opleiding ‘basis HoReCa’ konden volgen. Op die manier wordt de stap richting een job in de horeca net iets makkelijker.

Tijdens de opleiding leerden de cursisten basistechnieken. Met simpele ingrediënten leerden ze eenvoudige maaltijden bereiden. Eenmaal gemaakt, ontdekten ze hoe je alles moet opdienen. Samen met de andere cursisten mochten ze uiteraard ook genieten van de gerechten. En zoals het hoort, werd ook samen afgeruimd en afgewassen volgens de regels van de keuken.

Het betrof een voltijdse dagopleiding van 10 juni tem 14 juni. 

Met het lokaal activeringspact (LAP) wil de Vlaamse Regering lokale besturen die extra inspanningen leveren om leefloongerechtigden te activeren, financieel ondersteunen. De bedoeling is om de uitstroom van leefloongerechtigden naar het werkveld te bevorderen. De verdeling van de financiële middelen over de gemeenten gebeurt proportioneel volgens het aantal leefloongerechtigden.