Dit artikel verscheen in het magazine 'Colruyt Group' in september '22
Tekst: Benoit Van Trimpont / Foto: Katleen Van Den Eede
Colruyt Group en Cervo-GO Diksmuide, dat zijn twee handen op één buik. Voor haar opleidingen tot vleesbewerkers of slager-spekslagers krijgt de school toestellen in bruikleen. Achteraf kunnen de cursisten stagelopen – en vaak zelfs vast aan de slag – in de beenhouwerijen van Colruyt of bij Fine Food Meat.
“In onze opleiding willen we volwassenen begeleiden naar een baan in de vleessector”, vertelt Sandy Evrard, leerkracht en coördinator van de beenhouwerij-opleiding (rechts op de foto). “Om die mannen en vrouwen de knepen van het vak te leren, gebruiken we onder meer een gehaktmolen, snijmachine, vulbus en menger van Colruyt Group. Doordat we met dezelfde machines werken, wordt de stap om daar aan de slag te gaan kleiner. En dat is net de bedoeling van deze wisselwerking: we loodsen cursisten naar een stageplaats in een Colruyt-beenhouwerij of bij Fine Food Meat. Gemiddeld gaat vier op de vijf er daarna vast aan de slag.” “Onze opleiding tot slager-spekslager – die vaak leidt naar een beenhouwerij – duurt tien maanden. Vleesbewerker – voor wie Fine Food Meat een ideale werkplek is – word je na tien weken, plus vier weken stage. We horen vaak hoe goed onze stagiairs bij Colruyt Group geholpen en gecoacht worden. En we zien regelmatig oud-cursisten die zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Dat maakt ons natuurlijk trots!” “We hebben heel goede ervaringen met deze samenwerking”, vult Johan Warmoes, vleesexpert bij Divisie Vlees van Colruyt, aan. “Onze collega’s van Technics staan in voor onderhoud en herstellingen van de toestellen. Cursisten die bij ons stage lopen zijn meestal bekwame en gemotiveerde medewerkers. Het is dus voor ons een welgekomen bron van vleesversnijders
en beenhouwers, knelpuntberoepen die we moeilijk ingevuld krijgen.”
Opleidingen slagerij bij Cervo